SOS: Da li se previše trudim?

PROBLEM: Heej HEJ! Ovaj potrebno mi je nečije mišljenje o mom trenutnom stanju, a pošto ne znam kome da se obratim pišem tebi, tako da se nadam da ćeš mi odgovoriti (: Evo o čemu se radi.
U poslednje vreme nisam baš sasvim svoja, druga sam godina srednje. U prvoj godini je bilo zanimljivo, puno novih i interesantnih osoba me je okruživalo. Moje tri najbolje drugarice since ever su bile uz mene i sve je bilo sjajno. Onda sam počela da se šminkam i sređujem što je normalno. Pucala sam od samopouzdanja, što u osnovnoj nisam imala uopšte. A onda sam krenula u drugu godinu. Odjednom u odeljenju su nastali klanovi, što se i očekivalo. Mene brine to što ja ne pripadam nijednom klanu, ne želim da se zamerim nikome pa se drugi zameraju meni. Iz nekog razloga izgubila sam samopouzdanje, nemam ga čak ni sa šminkom. Izgubila sam jednu najbolju drugaricu, polako gubim još jednu. Sve je počelo kada sam krenula da izlazim, počela da se sređujem, svaki dan kao za modnu pistu bukvalno. Bila sam luda, zanimljiva, interesantna, a onda je sve to nestalo zbog preopterećenja i kompleksa oko izgleda. U početku je bilo zanimljivo sređivati se, a sada mi se svaki dan svodi na to kako ću izgledati. I još mi u horoskopu za oktobar mesec piše da ću svoju vrckavost povratiti tek sa 18 (to me je nekako dodatno koskiralo xd). I takođe imam osećaj da jedna devojka iz odeljenja pokušava da me sabotirati i da me odalji od najbolje drugarice i ljudi koji me okružuju, i nekako sve devojke su super sa momcima (imaju drugove) dok ja ne znam kako s njima. Nekako kao da se previše trudim da se svidim svima, dok ostali bez ikakvog truda privlače ljude oko sebe. Ne znam, ovo me sve tera da se još više zatvorim u sebe, pa se brinem da od stare lude mene neće ostati ništa.

SAVET: Sve što si napisala je vredno i lepo i dolazi upravo iz tog mesta, iz tebe. Bravo! Deluješ veoma otvoreno dok govoriš o sebi i svemu što se dešava u tvojoj glavi i o tvojim osećanjima.Vragolasta si, zanimljiva, deluješ i pomalo opasno, a ispod površine si nežna i željna pažnje, kao i svako od nas. Ta zbrka o kojoj govoriš, postoji u tebi, ali isto tako i u tvojim vršnjacima, ona je potpuno normalna, ali o tome nerado pričate među sobom. Tvoje “stanje” je nesklad između jake i pune samopouzdanja tebe, i tebe nežne i lako povredljive. Svako od nas ima “jakog” i “slabog” sebe. Ovu “jaku” sebe lako prigrliš i voliš, a “slabog” sebe teško razumemo i prihvatamo. Kao da se pitaš kako da pogledaš dublje, da li smeš. I odmah da ti kažemo, već jesi. Hrabro istražuješ i razvijaš sposobnost da se združiš sa neprijatnostima, da ih ne zatrpavaš, ne maskiraš i ne odbacuješ. Učiš da budeš i “jaka” i “slaba” u isto vreme, jer upravo su te neprijatnosti deo tebe koje te čine osobom kakva jesi. Zato poslušaj šta kažu neprijatnosti i da li imaju još neku poruku za tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.