SOS: Devojčica iz drugog odeljenja me mrzi

Imam 12 godina i veliki problem. Jedna devojčica iz drugog odeljenja me ogovara iza leđa i mrzi me. Ona je meni sasvim ok ali me mrzi, što znači da ne možemo da se družimo. Kapiram da ne želi da se druži sa mnom, ali ne znam zašto me toliko mrzi. Sa njom ne može da se razgovara i zato ne mogu da je pitam ništa u vezi sa ovim. Molim te da mi pomogneš.

SAVET: Nekada se može desiti da nikada nećemo saznati razloge za nečije ponašanje. Takođe, može se desiti da se nekim ljudima uopšte ne sviđamo, antipatični smo im, čak iako nas ne poznaju. To nije prijatno, ali je prosto tako. S obzirom na to da smatraš da sa njom ne možeš da pričaš, nisi baš u situaciji da saznaš razlog njene mržnje. Ti naravno možeš probati ipak da popričaš sa njom, ali pitanje je da li ćeš uspeti. Ipak, mi bismo ti predložili da se ne baviš više njom i da probaš da je ignorišeš jer nema razloga da se opterećuješ osobom koja ti ne znači ništa u životu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.