SOS: Drugaricu zadirkuje jedan dečak

Ćao HEJ prvo da ti se ne izmerio zahvalim za odgovor u ovom broju. Imam još jedan problemčić. Sestru mog druga jedan dečak zadirkuje, priča joj ružne, veoma ružne reči, a ona to ne sme da kaže kući a ovo se sve događaja gde se deca i ja iz kvarta okupljamo. Šta
da radim, kako da joj pomognem?

SAVET: Možda bi dobro bilo da o tome popričaš sa tvojim roditlejima jer ti oni mogu pomoći davanjem saveta šta bi mogla da uradiš. To kažemo jer oni verovatno poznaju njene roditelje, pa im mogu reći. Na takav način, tome se može stati na put. Takođe, možeš to reči njenom bratu, tvom drugu jer se on može zauzeti za nju. I naravno, kada se to dešava, nemoj nemo stajati sa strane, usprotivi im se, reci da prestanu a onda prošetaj sa njom, druži se malo sa njom. Možeš da zamisliš kako se ona oseća loše i usamljeno zbog toga. Ako se budete združile, možeš je podržati da se u vezi sa ovim ona sama obrati roditeljima jer teško da bez pomoći odraslih možete ovome stati na put.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.