SOS: Javio mi se preko društvene mreže, ali strah ga je da to javno pokaže

Dragi Hej! Nedavno mi se anonimno javio (preko društvene mreže sarahah) neko i napisao mi da mu se sviđam, ali da ga je strah da mi se javi. To mi je ispočetka bilo slatko, ali počelo me je izluđivati jer ne znam ko je to i još uvek mi se ne javlja. Odgovorila sam mu u smislu ma hajde, šta fali bolan. Pokušala sam da “izokola” sa storijima na Instagramu pokažem mu da sam zainteresovana, ali i dalje ništa. Dođe mi da objavim bukvalno da se javi, ali imam mnogo rodbine i prijatelja koji me prate i ne bih želela da baš svi vide. Šta da radim?

SAVET: Nekad se desi da nam se neko dopada, i da nas svi drugi bodre da nešto preduzmemo, ali mi i pored svega toga nemamo dovoljno hrabrosti da načinimo prvi korak. To je slučaj sa njim. Imaj na umu da mu je, ukoliko je stidljiv, i to anonimno javljanje bilo vrlo stresno i strašno, i da je i to bio ogroman korak. Zamisli samo šta se u njegovoj glavi trenutno odvija, priznao je da mu se dopadaš, pa sad još treba da se otkrije i da ti se javi, razmišlja da li će mu biti uzvraćeno, šta može da očekuje, plaši se kako će sve to izgledati, šta će biti dalje… Ukoliko si sigurna da znaš ko je, možeš ti da učiniš sledeći korak i javiš mu se, olakšaj mu tako što ćeš mu staviti do znanja da si i ti zainteresovana i da je OK da počnete da se dopisujete i komunicirate malo više. To će malo ubrazati stvari, a kasnije će verovatno da se malo više „otkravi“ i komunikacija će biti lakša.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.