SOS: Kako naći dobrog prijatelja?

PROBLEM: Prelistavala sam prošle brojeve i imam jedno pitanje. Negde ste napisali da ne treba da se družimo sa osobama koje su negativne. Ali ja u svom odeljenju imam devojčice koje, kada se posvađaju, svima pričaju o tome i onda se odjednom pomire, i tako ukrug. Imaju neke devojčice koje ne rade to, ali trče za takvim devojčicama kako ne bi bile izostavljene. Kada meni neko nešto kaže, ja ćutim i ne pravim neku frku oko toga. I sad imam pitanje, sa kim onda da se družim?
Marija

SAVET: Odlično pitanje. Zapravo, vrlo je teško naći iskrene prijatelje. Negativne drugare u školi ne možemo izbeći, jer smo sa njima po ceo dan, ali možemo birati trenutke kada su oni okej i tada možemo biti u njihovom društvu. Ako možeš, pravi prijateljstva u školi, ali i van nje. Tako ćeš uvek imati izbor sa kim da se družiš, a time i više prilika da upoznaš različite drugare. Za tebe je važno da razmisliš o sledećem – ko je za tebe dobar prijatelj. Kakav treba da je prema tebi taj prijatelj i šta ti treba da radiš da bi bila nekom dobar prijatelj?

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.