SOS: Koju srednju školu da upišem kad me ništa ne zanima?

Dragi Hej, Imam 14 godina. I ovog septembra krećem u osmi razred. Problem je u tome što ja uopšte nemam ideju koju srednju da upišem. Jedino što znam je da će to biti škola u Novom Sadu. Mene ni ne zanima nešto posebno. Jednostavno sam prosečan tip. Nemam predmet koji bih istaknula da obožavam. Jedino što baš ne volim jesu prirodne nauke. Volim engleski i srpski jezik. Nisam sportski tip. U školi sam odličan đak. Ne skroz, ali sam odličan. Da li biste mogli da mi predložite šta bih mogla da upišem? Hvala unapred.

SAVET: Predlažemo ti da na internetu proveriš koje sve srednje škole postoje u Novom Sadu i da na taj način vidiš koje od tih te uopšte ne zanimaju, a koje ti bar malo deluju privlačno. Ako ne voliš prirodne nauke, a voliš jezike, raspitaj se o društveno-jezičkom smeru u gimnaziji i razmisli koliko ti se to dopada i da li bi želela tako nešto. U svakom slučaju, nemoj mnogo da brineš o tome, jer šta god da upišeš biće ok, a kasnije kad otkriješ preciznije šta te zanima možeš da upišeš fakultet za to zanimanje. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

  1. Onda lepo pauziraš, niko te ne sili da nešto upišeš, isto važi i za fakultet. Ako niste spremni, ne znate šta želite prosto pauzirajte, to vreme iskoristite da shvatite šta želite i šta vas privlači. Jer nažalost sistem nalaže da odluke koje donesemo tako mladi kasnije teško menjamo, zato se potrudite da ih pravilno donesete.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.