SOS: Make up i frendice, nije baš najbolja kombinacija

Imam već 14 godina i volela bih da započnem da eksperimentišem sa šminkom.Pogledala sam puno tutorijala na jutjub, počela sam da koristim lip gloss, ajlajner i imam nekoliko lip stickova ali ipak imam jedno pitanje.. Šta će frendice da misle o meni? One će početi sa kometarima da sam ja previše mlada, da se to njima ne sviđa… Trudim se bude pozitivna i da poslušam samu sebe jer ja odlučujem ali ipak ne volim izgubiti frendice zbog šminkanja. 😛 🙁

SAVET: Ukoliko se brineš u vezi sa tim šta će tvoje drugarice misliti o tebi, onda bi bilo najbolje da sa njima o tome popričaš. Otvoreno ih pitaj šta misle o šminkanju. Možeš im čak predložiti da gledate neke tutorijale zajedno i da probate da eksperimentišete. Možda one sada razmišljaju kao i ti, te bi se možda i one šminkale ali se boje reakcije društva. Upravo zato je razgovor najbolje rešenje da saznaš njihovo mišljenje u vezi sa tim.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.