SOS: Mama me proverava

PROBLEM: Imam instagram profil nekoliko meseci. Pazim kako ga koristim i ne postavljam nikakve provokativne slike. Svaku fotku pokažem mami i to mi ne smeta. Ali ona svaki dan uzme moj telefon i proverava šta se dešava kod mene na instagramu. Gleda slike mojih prijatelja i postaje mi neprijatno da im komentarišem, jer znam da će to videti. A kada je pitam zašto to baš mora da radi, ona kaže – “Ako ti to smeta, znači da nešto kriješ. Moram da te proveravam!” Nikada mi to neće biti jasno. Ako je već obaveštavam koje slike postavljam, ne znam zašto je zanima ko je izbacio kakvu sliku. I da li je to uopšte zanima? Neka otvori sebi instagram profil jer meni stvarno počinje da smeta to njeno ponašanje.

SAVET: Da li ti proveravaš maminu elektronsku poštu, facebook ili preturaš po njenoj torbi, novčaniku? Ako je tako, onda joj daješ loš primer. A, ako to ne radiš, onda si u pravu i važno je da imaš neki svoj svet. Pitaj mamu oko čega brine i pokušaj da razumeš njene razloge, a onda je zamoli da sasluša tvoje mišljenje. Objasni mami kako stvari stoje i da nemaš ništa protiv da povremeno pogleda tvoj instagram, ali da bi želela da se prema tebi ponaša kao prema odrasloj devojci. Odličan je i tvoj predlog da otvori svoj profil i da te prati na taj način.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredile: Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.