SOS: Moje društvo se dosta promenilo

Dragi HEJ! ovo je prvi put da vam pišem i nadam se da ćete mi odgovoriti. Pišem vam zbog mog problema, a to je moje društvo. Dok smo bili manji svi smo se družili i sve je bilo odlično, a sada smo veći i oni su počeli da puše, da izlaze do kasno… Ja ne želim da me oni uvuku u to jer sam sportista i to bi mi samo do nelo probleme, ali oni su moji BFF i neću da odbacim prijateljstvo zbog toga. Ne znam šta da radim, pa vas molim da mi odgovorite.

SAVET: Sasvim je normalno da se kroz odrastanje menjamo i prolazimo kroz različite faze, i normalno je da nas zainteresuju različite stvari. Ukoliko ti je stalo do tog društva, i želiš da nastaviš druženje sa njima bez obzira na promene u njihovom ponašanju, treba da znaš da to možeš čak i ako ne radiš ono što i oni. Važno je da budeš svesna da niko nema pravo da te natera da pušiš ili radiš bilo šta drugo što ne želiš i za šta sama osećaš da nije u redu. Ponekad, da bismo se dokazali i dopali drugima, radimo stvari koje nam ne prijaju, što uopšte nije okej prema nama samima. Pravi prijatelji od nas ne očekuju takve stvari, već nas vole zbog toga kakvi jesmo. Nadamo se da ćeš to uvek imati na umu pri odabiru kruga prijatelja!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.