SOS: Muče me bubuljice, kako da ih ublažim

Dragi Hej, pisala sam ti već i pomogao si mi pa ti pišem opet . Na licu imam puno bubuljica, i to mi smeta čak mi se i pojavio jedan veliki. Zanima me kako mogu da ih ublažim. Nisam ih istiskivala jer to može ostaviti ožiljke, znam svako ih ima – neko više, neko manje. To je tako u tinedježerskim danima. Ako može neki savet, baš bi mi značilo.

SAVET: Super je što si strpljiva i ne ististkaš ih, jer zaista mogu da ostanu ožiljci koji nam posle smetaju. Da bi ih ublažila važno je da redovno čistiš lice i mažeš ga nekom kremom za negu kože. Kad si na jakom suncu, obavezno koristi kremu sa zaštitnim faktorom. Povremeno možeš da staviš neku masku na lice – možeš je napraviti od prirodnih proizvoda (na internetu možeš naći uputsvo kako), ili je možeš kupiti u apotekama i drogeriama. Postoje neke koje su specijalno napravljene za ublažavanje bubuljica i mitisera. Važno je samo da budeš stprljiva i redovno vodiš računa o higijeni lica.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.