SOS: Patim za bivšim

Zdravo! Pre par sedmica sam raskinula sa dečkom, sa kojim nisam bila ni mesec dana u vezi, ali smo se pre toga muvali šest meseci. Ja sam odlepila za njim i sad pokušavam da ga zaboravim. Sve česće mi se dešava da odjednom, nebitno gde se nalazim, ili šta radim, osetim njegov miris,ili njegove usne.To je toliko jak osećaj, da pomislim da se stvarno ljubimo. Da li to znači da ga neću skoro zaboraviti i je l’ može neki savet?

SAVET: S obzirom na to da ti se baš mnogo sviđa, takve reakcije su sasvim normalne. Prema svemu tome što opisuješ, vidljivo je da ti mnogo nedostaje i da si mnogo tužna zbog raskida. Baš zbog toga ti se i javljaju takvi osećai. Sigruno je da će ti trebati neko vreme da sve to preboliš i prevaziđeš, i sasvim je ok da daš sebi vremena da obradiš sve to. Raskidi su, nažalost, sastavni deo romantičnog života, i moramo da se nosimo sa njima i da nastavljamo dalje nakon njih. Savetujemo ti da probaš da skreneš misli sa svega toga tako što ćeš raditi neke stvari koje voliš, ili zaposliti sebe nekim obavezama kako bi što manje mislila o njemu. Iako ti je sad jako teško, videćeš da će uskoro biti lakše i da ćeš izaći iz svega toga.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.