SOS: Patim za simpatijom

PROBLEM: Imam 12 godina. Sve moje drugarice su se smuvale sa nekim dečacima, a ja sam ostala sama. Trenutno nemam simpatiju, a do pre dve godine sam svaki dan imala novu, ali sada kada sam malo odrasla, shvatila sam da mi se samo sviđao izgled dečaka. Brinem se da nikada neću naći mog suđenog. Da li je moguće da patim za nečim što još nemam ili što nikada neću imati?

SAVET: Nema razloga za brigu. To što trenutno sve tvoje drugarice imaju nekoga, ne znači da i ti treba da nađeš dečka na silu. Sasvim je ok ako te ljubav trenutno ne zanima. Nema pravila šta će nas privući drugoj osobi. Nekome je privlačan izgled, nekome šarm, a nekome duhovitost ili mali nestašluci dečka. Opusti se i ne razmišljaj previše o tome. Sigurni smo da tvoje vreme za pravu i nezaboravnu ljubav tek dolazi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.