SOS: Režem se već dva meseca i to mi je prešlo u naviku

Dragi HEJ, imam problem… režem se već dva meseca i to mi je prešlo u naviku. U početku je to bilo zbog depresije, a sad se režem čim mi drugarica kaže nešto loše. Svi mi pričaju da to što radim nije dobro, ali ja imam potrebu da povređujem sebe. Drugarica zbog koje sam se rezala mi je rekla da moram podhitno da prekinem to da radim i da je glupo što sam se rezala zbog nje. Želim da prestanem i već nedelju dana se ne režem, ali imam preveliku želju za tim.

SAVET: Kada je reč o rezanju, neophodna je pomoć sturčnjaka. Pretpostavljamo da, sa obzirom na to da si spomenula da si imala depresiju, imaš izabranog psihijatra. Trebalo bi da se psihijatru obratiš u vezi sa tim. Možda se ta ideja tebi ne dopada, ali veruj nam na reč da ti on ili ona mogu pomoći. Ta potreba ti se navodno javlja u trenucima kada čuješ nešto loše, što ne možeš da podneseš, ali verovatno je pozadina u vezi sa tom potrebom dublja. To bi trebalo istražiti i na tome bi trebalo raditi. Upravo iz tog razloga ti predlažemo da o ovome popričap sa psihijatrom. Nadamo se da ćeš prihvatiti savet i da ćeš nam uskoro javiti kako je razgovor prošao!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.