SOS: Sviđa mi se dečko koji je stariji od mene 8 godina

Od kako sam krenula na praksu u hotel upoznala sam jednog preslatkog dečka koji tamo radi kao konobar i ne mogu uopšte da mu odolim. Zna da mu je moj tata predavao kuvarstvo, a uspela sam da saznam njegovo ime i našla sam ga Instgramu. Do tada uopšte nisam mogla da procenim koji je godište, a kad sam videla da je 92 pomislila sam da nema šanse. Ali na trenigu sam pričala sa jednom devojkom koja je u u vezi sa 6 godina starijim dečkom, što mi je ponovo dalo nadu. Ovih dana je na praksi iznervirao jednu devojku, kako ona ništa ne radi, kako ne zna za šalu… Čula sam to, a on nju stalno zadirkuje. E sad čula sam da je zagrlila jednog drugog dečka sa prakse, što znači da joj se moja simpatija ne sviđa. I tu je moj problem, jer se meni čini da on mene i ne primećuje. Ja sam mu poslala poruku, ali mi nije odgovorio. Muči me to što skoro nikad nemam priliku da budem nasamo sa njim, te ne znam kako da mu pogledom stavim do znanje da mi je sladak? Na prošloj praksi sam pekla palačinke i on je bio tu, ja sam se totalno zbunila i nešto je pričao i u jednom trenutku me pitao što sam pocrvenela! Kako da mu uputim pogled pošto mi je neprijatno pred svima?

SAVET: Ukoliko ti je neprijatno da mu, kako ti to kažeš, uputiš pogled, probaj da uradiš nešto što će ti biti prijatno da radiš u društvu. Mi predlažemo ćaskanje. Pokušaj da sa njim malo više pričaš. Za početak neka to budu teme koje se tiču prakse – traži mu savete, pitaj ga za mišljenje i tome slično. Postepeno možeš krenuti da pričaš i o drugim stvarima, na primer o njegovim interesovanjima. Na takav način ćeš mu skrenuti pažnju na sebe, pa ćemo možda i primetiti da ti se sviđa. Ipak, imaj na umu da je među vama velika razlika, zbog čega postoji mogućnost da on tebe ne gleda na takav način.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.