SOS: Zašto me mrzi?

PROBLEM: Imam 11 godina i simpu koji me mrzi! Pošto sedim pored njega mesec dana, malo se i smirio za razliku od prošle godine. Voli da me zeza i to mi se sviđa, ali često kada ga sasvim slučajno dotaknem, on se samo pomeri od mene što više može. Imam sreće pa su klupe u mojoj školi uske. Pozamljujemo stvari jedno od drugog ali me svejedno i dalje mrzi. Kada ga pitam koga sve mrzi, on odgovori: „Samo tebe“. Jednom je na času matematike čak sa mnom delio lenjir, a posle pet minuta ga je sakrio i mislio da to nisam videla! Znam da imaš puno pitanja za probleme, ali volela bih da objaviš ovaj tekst i kažeš mi rešenje. Bila bih srećna!

SAVET: Svaki dečak u 11-oj godini ne bi želeo da se u razredu i školi priča da mu se sviđa neka devojčica. Zato govori da te mrzi. Ako bi volela da provodiš vreme sa njim i van škole, onda iskoristi to što voli da te zadirkuje. Kroz osmeh mu kaži da ne sme da te otprati kući, jer zna da postoje dobre vile koji bi mu sve vratile šta je on tebi radio, npr. uzele bi mu lenjir. Ako upali i krene sa tobom, kaži mu da je hrabar i da moraš da ga vodiš u bioskop ili na klizanje, jer si izgubila opkladu sa vilama. Ali, ako je previše stidljiv, onda će mu biti potrebno neko vreme da uzvrati. Videćeš, ukoliko želi da provodi vreme sa tobom i van škole, to je jasan znak da se i ti njemu dopadaš. Kako god, na tebi je da pokušaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.