SOS: Želim jednog dana da upišem fakultet mehatronike, koju srednju izabrati kao osnovu?

Dragi Hej! imam jednu veliku dilemu. Trenutno sam deveti razred, skoro sam čula za fakultet mehatronike, bilo bi mi drago ako biste mogli nešto više da mi kažete o tom fakultetu i koja srednja škola bi bila dobra osnova za taj fakultet, bilo bi super da mi odgovorite u što kraćem roku, hvala unapred!

SAVET: Super je što se tako rano interesuješ za svoje obrazovanje, i računaš nekoliko koraka unapred, kao i to što želiš da se dobro pripremiš kroz srednju školu za fakultet. Što se samog smera mehatronike tiče, to je disciplina koja obuhvata kombinaciju elektrotehnike, računarstva, mašinstva i automatskog upravljanja. Da bi upisala taj fakultet, možeš da upišeš bilo koju srednju školu, ali ako želiš da imaš dobru osnovu, možeš da se raspitaš da li u tvojoj blizini postoji srednja škola na kojoj postoji smer mehatronike, ili ako nema tako nešto, možeš da se raspitaš oko smera za mašinstvo ili računarstvo. Tu možeš da stekneš neka osnovna znanja koja će ti kasnije biti potrebne. Pored toga, obavezno se raspitaj o po intrernetu. Tako ćeš najbolje saznati gde je fakultet sa tim smerom koji ti je najbliži, kako izgleda prijemni i slično. U svakom slučaju, koju god srednju da upišeš, ukoliko budeš posvećena i predana (a verovatno da hoćeš čim ovako rano razmišljaš o tome), nema potrebe da brines. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.