Umeš li da čuvaš tajne?

Razmena i čuvanje tajni predstavlja osnovu svakog iskrenog prijateljstva. Znanje da tvoje najbolje drugarice nikada neće razotkriti tvoje najmračnije ispovesti je upravo ono što vas spaja, ali ponekad ume biti zaista teško držati usta zatvorenim.

Ukoliko se trenutno nalaziš u takvoj situaciji, isprati sledeće savete.

Zapitaj se zbog čega osećaš potrebu da razotkriješ nečiju tajnu

Da li to želiš samo da bi imala o čemu da tračariš ili da bi se osvetila drugarici zbog određene neprijatnosti koju ti je ranije priredila? Ukoliko se zaista potrudiš da napraviš korak unazad i objektivno sagledaš situaciju, verovatno ćeš shvatiti da razotkrivanje tuđe tajne baš i nije najbolja ideja. Nikada.

Ne želiš da izigraš nečije poverenje

Ponekad je teško sačuvati emocije duboko u sebi, ali zato i imaš najbolje drugarice. Shvatanje da se uvek možeš obratiti njima, pomoći će ti da se osetiš bolje makar na trenutak. A sad zamisli kako bi se ti osećala ukoliko bi one razotkrile tvoje najveće tajne i zaustavi se pre nego što progovoriš!

Razgovaraj sa osobom čiju tajnu čuvaš

Ukoliko ipak ne možeš da se obuzdaš, iskreno se obrati drugarici koja ti je poverila svoju tajnu i reci joj kako se osećaš povodom onoga što krije.

Izvor: girlslife.com

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.