Zdrava voćna poslastica

Prenosimo vam recept lagane i nadahnjujuće voćne tortice koja ne samo da će utoliti vašu želju za slatkišima već će vas možda i navesti da shvatite da se možete hraniti zdravo i ukusno!

Sastojci za podlogu:

100 g sitno mlevenih badema

50 g kokosa u listićima

25 g mlevenih semenki suncokreta

70 g maslaca

zaslađivač po želji

Sastojci za nadev od jagoda:

400 g svežih jagoda

1 kašika eritritola (niskokalorični zaslađivač)

1 kašika želatina (ukoliko su jagode previše vodene)

Sastojci za šlag:

1/2 šolje slatke pavlake

Priprema:

Pomešajte sve navedene sastojke za podlogu i tako dobijenu smesu sipajte u kalup koji ćete obložiti masnim papirom. Kada sipate smesu, kalup stavite u frižider.

U šerpu srednje veličine kuvajte jagode. Kada počnu da puštaju svoj prirodni sok, dodajte kašiku zaslađivača, blago ih promešajte i nastavite da ih kuvate na umerenoj temperaturi uz blago mešanje. Nadev mora biti dobro skuvan, odnosno gust, kako se ne bi razlio prilikom sečenja torte i iz tog razloga vam preporučujemo da dodate kažiku želatina koju ćete predhodno razmutiti sa četiri kašike vode. Vruć nadev prelijte preko dobro ohlađene podloge i odložite ga u frižider na minimum sat vremena.

Nakon što se smesa ohladila, slatku pavlaku premažite preko. Torticu ukrasite sa komadićima jagoda.

Uživajte!

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.