15 saveta za nezaboravno leto

Iskoristi raspust maksimalno ua uživanje, a naši saveti će ti pomoći u tome!

1. Raspust je počeo za osnovce, a i srednjoškolci uskoro završavaju sve obaveze. Nadamo se da si se dobro naspavala i odmorila od škole. Sada je vreme da počneš da skupljaš energiju za novu školsku godinu i obaveze koje će ona doneti, ali polako, imaš dva mesec na raspolaganju za uživanje.

2. Ako do sada nisi počela da vežbaš, sad je pravi trenutak. Navuci helanke, omiljenu majicu i patike i džogiraj po kraju. Ne zaboravi slušalice i playlistu za vežbanje ispunjenu motivacionim pesmama!

3. Kad smo već spomenuli playlistu za vežbanje, napravi još neke – za relaksaciju, za đuskanje…

4. Organizuj filmsko veče s nekoliko najbližih drugara. Pitaj roditelje da li se slažu da ti budeš domaćin. Ukoliko nemaju ništa protiv, napravi kokice, zanimljive smutije i nabavi ogromne količine Sensation Asia i Sensation India napitaka. Možeš da napraviš i šarene palačinke dodavanjem prehrambene boje u standardnu smesu.

5. Evo kako da napraviš svoju malu plažu: na terasi ili u dvorištu rasklopi ležaljku ili postavi stari čaršav na zemlju. Obuci kupaći, namaži se kremom sa zaštitnim faktorom, stavi naočare i šeširić, downloaduj zvukove talasa, ponesi sluške i sunčaj se, upijaj taj vitamin D!

6. Prijavi se na konkurs za letnji posao. Najlakše je dobiti posao promotera, a možeš i da prodaješ sladoled.

7. Počni da pišeš dnevnik, ako do sada nisi.

8. Napravi listu ciljeva na kojima ćes početi da radiš od septembra.

9. Organizuj branč sa drugaricama. Nađite se ujutru i doručkujte u piceriji, restoranu ili kafiću.

Book and sunglasses, blue water, background

10. Pročitaj što više knjiga i zapisuj šta si iz svake naučila.

11. Odvoj vreme za porodicu. Pronađi dobar i jednostavan recept na internetu i iznenadi ih ukusnim ručkom. Namirnice kupi od svog džeparca.

12. Poseti neki letnji festival, bilo da je filmski, muzički ili pozorišni…

13. Organizuj sa društvom kampovanje u nečijem dvorištu. Ili napravi tematsku žurku, na primer, putovanje u neku egzotičnu zemlju.

14. Pošalji razglednicu nekome koga nisi odavno videla.

15. Napuni kadu, napravi mirišljavu kupku, pusti prethodno napravljenu playlistu za relaksaciju na telefonu i upali nekoliko svećica. Mmm.

Tekst: Milica Stanojević

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.