Uskoro nova adaptacija SF klasika “Dina”

Legendary Entertainment, studio koji pripada kineskom Wanda Group konglomeratu, je otkupio od porodice Herbert filmska i televizijska prava na kultni roman “Dina”, Franka Herberta. Producenti potencijalnih projekata će biti Thomas Tull, Mary Parent i Cale Boyter, dok će Brian Herbert, Byron Merritt i Kim Herbert biti izvršni producenti.

Dina” je već adaptiran nekoliko puta, počevši sa istoimenim filmom Davida Lyncha iz 1984. godine, sa Kylom MacLachlanom u naslovnoj ulozi. Iako se nije pokazao na blagajnama, film je stekao kultni status sa razvojem kućnog videa. Usledila je mini TV serija iz 2000. godine i nastavak “Deca Dine” iz 2003. godine u produkciji SyFy kanala.

Pre no što je David Lynch snimio svoju verziju, kultni reditelj Alexander Jodorowsky je krenuo u adaptaciju ovog SF klasika, sa idejom da uloge dodeli Salvadoru Daliju, Orsonu Wellesu, Gloriji Swanson i Micku Jaggeru, ali nije uspeo da obezbedi novčana sredstva.

Radnja se odigrava u dalekoj budućnosti u kojoj se carstva bore za prevlast nad začinom Melange, magičnom supstancom koja proširuje svest. Paul Atreides, čija porodica kontroliše Arrakis, planetu sa koje potiče začin, biva uvučen u dvorsku spletku, njegova porodica pogubljena, a on prognan. Pronalazi ga pustinjsko pleme Fremen koje postaje Paulova pobunjenička vojska čiji je cilja da povrati ugled porodice Atreides i povrati vlast nad Arrakisom.

Izvor: variety.com
Foto: Legendary Studio

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.