“Pretty Little Liars”: Sve što se dogodilo u finalnoj epizodi

Nakon 160 snimljenih i emitovanih epizoda serije „Pretty Little Liars“, kao i još više osmišljenih i objavljenih teorija o glavnom zlikovcu, došlo je vreme da se pozdravimo sa omiljenim lažljivicama i Rosewoodom.

Glavna misterija tokom poslednjih sezona bio je identitet čuvene osobe A.D. a mišljenja fanova o tome ko bi to mogao biti ostala su podeljena do samog kraja – Ezra, Aria, Caleb, Jessica DiLaurentis i Jenna bili su glavni osumnjičeni.

Međutim, par epizoda pre finalne navele su nas da pomislimo kako je veoma moguće da Spencer Hastings ima bliznakinju i da se ona sveti lažljivicama, što se, zapravo, ispostavilo apsolutno tačnim!

Pored dugoiščekivanog otkrića identiteta A.D. (Alex Drake), kreatori serije obradovali su nas, a istovremeno i iznenadili, još nekolicinom dobro osmišljenih scena.

Na samom početku prikazane su Alisonine i Emilyne bebe (da, množina je u pitanju), nazvane Lily i Grace. Kasnije tokom epizode, Alex je suptilno otkrila nešto što nas je sve mučilo – zahvaljujući Wrenu je Ali ostala trudna!

Pored toga, Ali i Emily pronašle su vremena i da se vere. Još jedan šok!

Aria i Ezra su se konačno venčali iako su najpre naišli na ogroman problem – Aria je bila primorana da otkrije Ezri da ne može da zatrudni, dan pre venčanja, a onda je Alex otela Ezru, zbog čega je on propustio prvobitnu ceremoniju venčanja. Međutim, golupčići su ipak (zasluženo) dobili srećan kraj, a niste mogli da ne primetite preslatku haljinicu koju je Aria nosila u crkvi.

Hanna i Caleb očekuju bebu! Iako se na samom početku činilo kako će Haleb možda raskinuti do kraja epizode zbog problema sa Monom, oni su uspeli da pregrme sve poteškoće, a jedna od poslednjih scena bila je ta kada je Hanna saopštila lažljivicama radosnu vest.

Spencer i Toby su konačno zajedno. Baš kao što su mnogi pretpostavili, poslednji romantični (ujedno i čudni) momenti koji su se odigrali između “Spencer“ i Tobyja bili su delo Alex Drake. Dakle, Toby je podelio par poljubaca (i nešto više) sa Alex, a ne sa Spencer, međutim njih dvoje su uspeli da se izvuku iz zamršenog lavirinta pred sam kraj epizode. Takođe, Jenna i Toby bile su prve osobe koje su shvatile da Spencer ima bliznakinju, a Toby je imao tu čast da to i saopšti devojkama.

Zahvaljujući Moni je konačno bila uhapšena Alex Drake. Međutim, Monu onda vidimo u jednoj prodavnici lutaka u Parizu, a zatim kako odlazi u podrum. Tamo stoji ispred kuće za lutke, nakon čega se u njenoj pozadini pojavljuju Mary i Alex Drake zarobljene u interesantnoj prostoriji, u kojoj Mona, očigledno, planira da ih drži do večnosti.

Wrena je ubila Alex! Tehnički, ova scena nije prikazana na ekranu, ali je Alex otkrila Spencer da se to jeste dogodilo, kao i da nosi njegov pepeo u medaljonu svoje ogrlice. Jezivo i tužno!
Marlene King, kreatorka serije, neočekivano se pojavila u finalu. Ona je imala ulogu fotografa na Ezria venčanju, a kad joj je greškom zazvonio telefon, lažljivice su bile u panici da A.D. pretnje nisu ponovo počele, tako da su sve pohrlile za svojim telefonima, a Marlene se samo slatko nasmejala.

Serija se završila onako kako je i počela. Alison, tinejdžerka iz srednje škole koja je pokušala da ucenjuje Emily pre nekoliko epizoda, organizovala je pidžama žurku sa drugaricama (pri čemu je jedna od njih bila Mayina rođaka). Međutim, kada su se Alisonine drugarice probudile u sred noći, shvatile su da je Alison nestala. Zvuči li vam poznato?

Uprkos strahovanju da finale neće biti dovoljno uverljivo i dobro osmišljeno, definitivno je opravdalo sva očekivanja, konstantno pružajući šokantne detalje i odgovore na sva pitanja koja su ikada bila postavljena.

Takođe, sve počev od režije, preko scenografije, do glume, bilo je na nivou koji je dostojan završetku ovoliko kompleksne PLL misterije.

Da li ste i vi zadovoljni poslednjom epizodom? Čekam da čujemo vaše komentare.

Autor: Milica Stanojević

Foto: FREEFORM

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.