Beograd proslavlja četiri decenije pank muzike koncertom nekadašnjeg člana “Ramonesa”

Nekadašnji bubnjar čuvenog američkog pank sastava “Ramones“, Marky Ramone, sa svojim bendom ,”Marky Ramone’s Blitzkrieg” održaće koncert 08. decembra u Mikser House-u u 21h.

Ova godina se širom planete obeležava kao godina panka, pa će i Beograd feštom koja se priprema u Mikser House-u 8. decembra obeležiti ovaj značajan jubilej.

Rodonačelnici panka i jedan od najvećih bendova svih vremena, uz koji su stasavale mnoge generacije širom sveta i koji je ostavio neizbrisiv trag na planetarnu kulturu, i svetsku muzičku scenu – The Ramones.

Nakon sjajnog nastupa na Exit festivalu 2008. godine i dva rasprodata koncerta u SKC-u, Marky Ramone dolazi da proveri koliko se domaća publika seća najznačajnijeg punk-rock benda svih vremena “The Ramones“.

Dobitnik Grammy nagrade za životno delo, Marky Ramone, povodom 40 godina od izlaska kultne ploče “Ramones”, Beograd će podsetiti na himne mnogih generacija, koje sada već spadaju u klasike svetske muzike i na snagu koju i danas nose – “I wanna be sedated”, “Pet Semetary”, “Blitzkrieg Bop”, “Sheena is a punkrocker”, “Rock ‘n’ roll highschool” i mnoge druge. Marky je počeo da svira bubnjeve 1971 u hard rok grupi Dust, a kao član originalne postave Ramones svirao je 15 godina, koju su još činili legende Johnny, Joey i DeeDee.

U oktobru 2001, Marky je dobio MTV  nagradu za životno delo, a nagradu mu je  uručio Bono  Vox iz grupe U2, a naredne godine je primljen u Rokenrol kuću slavnih u New York-u.

Redovna cena ulaznice iznosi 1.590 dinara, dok će na ulazu u Mikser House, ukoliko ih ostane, koštati 2.000 dinara.

Takođe, ograničeni kontigent od 100 ulaznica za vip galeriju dostupan je u pretprodaji po ceni od 2000 dinara.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.