Judas Priest izuvaju iz cipela novim studijskim albumom ‘FIREPOWER’

Obzirom na svoju visoko uspešnu i uticajnu muzićku karijeru, Judas Priest bi opušteno mogi da leže na lovorikama stare slave. Umesto toga, legendarni metal bend, odbija to da uradi, a najbolji dokaz za to je izlazak njihovog novog, osamnaestog studijskog albuma-“Firepower”, 9.marta!

Pevač i frontmen, Rob Halford, gitaristi Glenn Tipton i Richie Faulkner, basista Ian Hill i bubnjar Scott Travis – pripremili su čak četranaest pesama čistog i beskompromisnog metala, a da bi efekat bio još bolji, producent albuma je njihov stari saradnik Tom Allom. Ovaj producent obeležio ke čitavu dekadu rada Judas Priest i stoji iza njihovih izdanja snimljenih u periodu od 1979-1988. godine, odnosno takvih zvezdanih klasika kao što su ‘Unleashed in the East,’ ‘British Steel,’  ‘Screaming for Vengeance’ i ‘Defenders of the Faith’) . Uz Alloma, na albumu “Firepower” produkciju je radio i Grammijem nagrađeni producent, Andy Sneap, koji je učinio da zvučna barijera “Firepower” bude još viša!

– Tom Allom poseduje ono što zovemo klasičan metal vajb – objašnjava Halford i nastavlja: – A Andy je više “moderan metal producent” čije poimanje muzike se pomalo razlikuje od Tomovog. Smatram da je pronalaženje balansa između old school metala i onoga što predstavlja metal u Andyjevom svetu, primer izvanredne simbioze.

– Tom Allom je sa nama bio od 1979. tako da njegovo poznavanje nas kao benda i naše muzike neizmerno – nadovezuje se Hill. Bubnjar, Travis poentira: – Judas priest su se vratili na način snimanja muzike koji je za nas bio veoma plodonasan u ranijoj fazi karijere. Vratili smo se na organski način snimanja, gde smo svi zajedno u prostoriji i sviramo zajedno, istovremeno .

Osim digitalno i na disku, album “Firepower” će se pojaviti i na vinilu i obojenom vinilu u ograničenom tiražu.

Prvi singl sa album je pesma ‘Lightning Strike ’ koja je svoju srpsku premijeru imala na Radiju 202, u okviru  “Hita 202”.

Uz najavu novog albuma ‘Firepower’, najavljena je i svetska turneja koja kreće 13. marta u Americi, što znači da su se JUDAS PRIEST VRATILI!!!!

Redosled pesama na albumu “FIREPOWER”:
1. Firepower
2. Lightning Strike
3. Evil Never Dies
4. Never The Heroes
5. Necromancer
6. Children of the Sun
7. Guardians
8. Rising From Ruins
9. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea of Red

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.